Select Page

La Melancòmica

La Melancòmica és una jove companyia de teatre que neix a Barcelona al 2016 de la mà de Mireia Casado, graduada a l’Institut del Teatre en Interpretació.
La companyia es nodreix a parts iguals de l’humor i la crítica per crear peces originals, properes i atrevides.

El primer projecte, Cireres (&lentejuelas), és un cabaret satíric amb música en directe que ens porta de viatge a través del món de les emocions i la salut mental. Una peça íntima i personal que s’estrena al Cafè-Teatre Llantiol de Barcelona, mític local de cabaret, i que es prorroga diverses temporades fins que fa el salt a la Sala Barts i després comença una gira per Catalunya i Andorra. Ha participat en festivals com el Singlot Teatre del Terrat o el Cicle Altre-Teatre de La Floresta, i ha rebut molt bones crítiques allà on s’ha representat.

El Gener de 2020 la companyia va celebrar “El Gran Comiat” exhaurint totes les localitats a Lleida i Barcelona durant un últim cap de setmana molt emotiu.

Amb la nova producció ELLES, es consolida l’estil propi de la companyia: l’humor crític amb mescla de disciplines escèniques. ELLES és una comèdia irreverentment femenina que s’estrena amb gran èxit al Círcol de Badalona on s’ha creat en residència. Després fa temporada a Barcelona on exhaureix totes les localitats del Almeria Teatre per saltar posteriorment al Teatre del Raval on segueix triomfant.
L’espectacle ha rebut el Premi Especial del Jurat de la Mostra de Teatre de Barcelona “Per l’esforç creatiu, per ser una proposta lúdica que ofereix una perspectiva de gènere des del punt de vista de les noves generacions, transversal i per a tot tipus de públic.” També ha sigut premiada amb el Premi del Públic del Festival Mostra’t Parc Sandaru Bcn.

La seva directora i productora, Mireia Casado, ha rebut el Premi Sandaru a la Millor Il·luminació d’espectacle per ELLES i ha sigut nominada a millor directora, dramatúrgia i actriu.

El segell de la companyia radica en una sinceritat i proximitat total amb el públic, i una mescla d’humor i crítica que no deixa a ningú indiferent.